неделя, 28 април 2024 г.

Валери Йорданов разделен с жена си

Йорданов режисира вече два филма – „Кецове“ и „Шекспир като улично куче“

Валери Йорданов е луда глава и в живота, и на сцената. Тези дни той се превърна в едно от главните действащи лица в сагата „Народен театър – директор, пиар и режисьор“. Той беше в болница, на системи и с критично висока кръвна захар заради диабета си, който има от 10-годишен, пише в. “Галерия”. Актьорът, който всички познават от ролята на Бръчков в култовия спектакъл „Хъшове“, се оказа защитник на режисьора Александър Морфов в скандала с директора на театъра Васил Василев. Публичната разправия е заради пиарката на Народния театър – Велислава Кръстева, която доскоро беше медийният човек на Ахмед Доган и ДПС.

Валери започна подписка на площада пред сградата на театъра в защита на Морфов. Чрез подписката той се опитва да окаже подкрепа на режисьора, чието бъдеще в театъра е под въпрос заради надрасканата врата на пиарката с различни надписи.

С жена му и двете дъщери

Докато лежи в ендокринологията на „Майчин дом“, Йорданов дори е получил обаждане от Народния театър, за да му поискат доказателство, че е в болница. Как ще завърши сагата никой не знае. Но Валери вече се забърка достатъчно в кашата и познаващите го едва ли са изненадани. Той дори не се поколеба да обръсне главата си публично в знак на протест срещу директора на театъра и Кръстева.

Валери е безумно талантлив и раздаващ се докрай на сцената – на това го е учил любимият му преподавател Стефан Данаилов. Дори бащата на актьора казва, че синът му е неуправляем и непредсказуем, с болезнено чувство за справедливост.Той израства в столичния „Младост 4“, тогава квартала още го строят и започна да работи от малък.

Бил е барман, шофьор, заварчик. Още на 12 отива сам на море с парите, които е изкарал. Обожава лова и когато е на 14, вече може да се похвали с убити два глигана по време на гонка. Разбира се, той спазва семейната традиция да води на лов щерките си. А те и двете са буйни и своенравни, освен това тренират карате още от 5-годишни. Възпитал е Йована – голямата, и Яна да казват винаги каквото мислят, без да се притесняват – какъвто е и той. Обичат да ходят заедно по диви места и да се забавляват, въпреки че момичетата живеят с жена му, с която актьорът се раздели след 13-годишен брак.

Валери е известен и с многобройните татуси по тялото си, като първата прави сам, защото в онези години по времето на социализма било забранено. В квартала имало спор коя група е по-добра – „Кис“ или „Металика“. Той слуша втората банда, а неговият приятел другата група. Татуировката е на тема „Кис“, а сега върху нея има друга рисунка. Актьорът си прави татуси само при важни за него събития, независимо дали са хубави или лоши. Такива, които само той знае какво означават. Когато е ученик в горния курс учи в елитно училище и остава само седмица преди 10 ноември. Има отличен успех, но един учител от школото го хваща за дългата коса и с ритник го праща да се подстриже. Тогава обаче Валери тренира бокс и търпението не било от най-силните му страни. В този момент момичето, които харесва е съвсем наблизо и той отвръща на ритника. За да не изгуби правото на учене в София, той бързо се записва във вечерното училище. А родителите му разбират за това чак след две седмици.

Затова най-близките му не се учудват сега от протеста срещу директора на Народния театър и пиарката Кръстева и знаят, че Валери няма да спре да се бори срещу несправедливостта.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html