неделя, 5 май 2024 г.

Хари и Меган си правят свое „кралство“ в САЩ

Съпружеската двойка разбуни духовете с лентата си

Принц Хари и Меган Маркъл създават „свой собствен кралски двор“ в Америка. Това твърдят медиите във Великобритания, като се позовават на пиар експерти и познавачи на монархическия етикет. Тактиката на херцозите на Съсекс е проста – привличат огромно внимание върху себе си и настройват хората срещу вековните порядки в Бъкингам.

Появата на двете части на документалната поредица на аристократичната двойка вече провокира множество реакции. Мълвата е, че Чарлз вече не вдига телефона на Хари. Кралят е огорчен от поредните нападки срещу короната. Истината е, че монархическата фамилия деликатно се опитала да спре серийния филм, в което водеща роля има напористата Меган, но така и не успя.

Влиятелни медии като Би Би Си, „Гардиън“ и „Дейли мейл“ стартираха блогове на живо, а телевизионните новини започват с анонса, в който принц Хари обвинява семейството си в предразсъдъци към съпругата му заради смесената й раса. Кралският двор отдавна отхвърли обвиненията в расизъм, но ето че те отново се появяват. Във филма Меган характеризира британските медии като „целящи да я унищожат“. С което не си прави добра услуга, защото всички знаят колко хаплива може да бъде пресата на Албиона.

От лентите става ясно и още един слух, за който се говори отдавна, а той е, че Меган и съпругата на Уилям Кейт Мидълтън изобщо не се понасят. По този повод Полин Макларън, професор по потребителски изследвания в Лондонския университет, заяви, че „изглежда, по някакъв начин, Меган и Хари се стремят да създадат свой собствен кралски двор“. Много консервативно настроени таблоиди и телевизионни канали обвиниха съпружеската двойка в лицемерие.  „Те твърдят, че искат да бъдат далеч от таблоидите, но въпреки това се заемат да създадат собствена медийна империя. Меган има свой подкаст, а Хари ще издаде мемоарите си през януари 2023 година“, пишат критиците.

Бившият прессекретар на кралица Елизабет и кралски коментатор Дики Арбитър пък язвително описа документалната поредица за херцозите на Съсекс като „скучна телевизионна програма“. „Научихме, че те са толкова погълнати от себе си, че нищо друго не е важно“, заяви Арбитър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html