събота, 27 април 2024 г.

Прокуратурата вика Бойко Рашков за АМ „Хемус“, той отказал призовката

Прокуратурата предупреди бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков, че, ако не се яви на разпит по разследването за магистрала „Хемус“,  ще бъде разпоредено принудителното му довеждане. Рашков, който в момента е депутат от „Продължаваме промяната“, е заплашен и от глоба.

До призоваването се стигна след негова медийна изява, в която той говори подробно за движението на парите, свързани с различните лотове на АМ „Хемус“. Тогава от прокуратурата обявиха, че ще го призоват да каже какво знае и откъде го знае.

„На 2 декември 2022 г. призовкар при СГП направи опит да връчи призовка на г-н Рашков, но последният е отказал категорично да получи призовката“, съобщиха от държавното обвинение.

Рашков заявява, че вече е давал показания по същото разследване в края на миналата година.

СГП напомня, че явяването на г-н Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната, че всеки български гражданин е длъжен да съдейства за разкриване на обективната истина, че е длъжен да се яви, когато бъде призован и да изложи всичко, което му е известно, съгласно законови разпоредби.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html