неделя, 28 април 2024 г.

С доста зор Франция успя да победи с 2:0 Мароко и е на финала в Катар

Само 44 секунди след появата си в игра, след пробив на Мбапе, резервата Муани се разписа за 2:0
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

С доста зор Франция успа да победи с 2:0 Мароко и отиде на финала Мондиал 2022 в Катар. „Петлите“, които ще защитават титлата си срещу Аржентин.

Настоящите световни шампиони започнаха силно и поведоха в резултата още в петата минута. Антоан Гризман подаде за Килиан Мбапе, но нападателят на Пари Сен Жермен беше затворен. Топката достигна до Тео Ернандес, който с хубав удар от малък ъгъл я прати във вратата, пазена от Ясин Буну.

В средата на първата част капитанът на „атласките лъвове“ Ромен Саис беше заменен принудително от Селим Амалах. Последваха силни изяви за „петлите“. В 35-ата минута Килиан Мбапе получи от Чуамени, но защитата на Мароко временно се справи с опасността, а веднага след това Жиру шутира неточно. В 36-ата минута нов силен удар на Оливие Жиру се отби в лявата греда.

Краят на първото полувреме беше за мароканците. В 44-ата минута опит за гол на Ел Ямик срещна страничния стълб на вратата на Франция.

Франция търпеливо изчакваше своя момент, без да се опитва да доминира на терена. В 79-ата минута, само 44 секунди след появата си в игра от пейката, Рандал Коло Муани се разписа на празна врата за 2:0 след добър пробив на Мбапе, който асистира за решителното попадение. Това е първо попадение за нападателя на „Айнтрахт“ (Франкфурт) с екипа на Франция.

В последните секунди на допълнителното време Жул Конде изчисти от голлинията удар на Абдерезак Хамдала.

„Петлите“ са първият отбор, който реализира попадения във вратата на Мароко по време на Мондиал 2022.

В срещата за третото място Мароко ще играе с вицешампиона от 2018 година Хърватия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html