четвъртък, 2 май 2024 г.

Ани Цолова иска 400 лева за еднодневно обучение

Бившата тв водеща Ани Цолова загърби тотално телевизията и се отдаде изцяло на своите обучения по публична реч. Те се провежда от нейната фирма „Говори, за да те видят“, която стартира след като бе отстранена от Нова телевизия, пише „Галерия“. В момента Цолова шумно рекламира в социалните мрежи два свои семинара на 14 и на 28 януари на тема „Как да направите въздействаща презентация? Как да говорите публично“.

„Колко пъти сте били на ръба да заспите, докато слушате нечия презентация или сте се чудили дали не приспивате колегите си с вашата? Искало ли ви се е да звучите по-убедително пред партньори и клиенти? Искало ли ви се е да бъдете като най- добрите? Ако отговорът на поне един от тези въпроси е „да“, това обучение е за вас!“, убеждава бъдещите си клиентки Цолова. По време на обучението си Ани прави с възпитаниците си много тренировки и записи с камера, като черпи опит от най-добрите световни презентатори. Цената, която трябва да платят желаещите да станат отлични оратори, обаче е солена. Проверка на „Галерия“ установи, че в рамките на 10-часовото обучение мераклиите да установят тънкостите в професията от журналистката трябва да заплатят 350 лева без ДДС, а ако се възползват от ранното записване, таксата пада на 300 лв. В цената освен лекцията и тренингите се включва и вкусен обяд и няколко кафе паузи.

Събитията си Цолова не провежда в свое помещение, а в известен конферентен център в София. Цената бившата телевизионерка не обявява, а споделя на заинтересованите само на лично съобщение. Очевидно обаче бизнесът й се радва на интерес, защото свободните места за първата дата вече са изчерпани, а за втората са на привършване. Според най-елементарните изчисления Цолова си докарва доста прилични доходи, няма шеф и не е зависима от никого. Освен това заедно с бившите си колежки и добри приятелки Миролюба Бенатова и Даниела Сарелска правят майсторски класове в Нов български университет.

Затова и Цолова няма никакво намерение да се връща на екрана, защото е напълно доволна от парите, които печели. Освен това призна, че с бившия й екранен партньор Виктор Николаев са преустановили отношенията си и вече не общуват.

С добрите си приятелки Миролюба Бенатова (вляво) и Даниела Сарелска организират майсторски класове

„От доста време обмислях да се разделя с активната журналистика и публицистика. Но не аз избрах момента, кога да се случи това“, призна преди време бившата водеща на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“, която изчезна мистериозно от екран преди три години.

В началото на септември 2017 г. Нова тв официално обяви, че Цолова остава в медията и ще прави лайфстайл предаване. Такова обаче така и не се появи. Договорът й с медията беше прекратен през февруари 2020 година. „Мога само да кажа, че последните телевизионни проучвания показваха високо зрителско одобрение към мен и работата ми. Работих усилено по проекта, но след време ми стана ясно, че предаване няма да има и затова напуснах след 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок“, сподели талантливата журналистка.

И въпреки решението й да наруши мълчанието след като договорът й с Нова тв е прекратен, Цолова така и не казва в прав текст каква точно е причината да бъде свалена от сутрешния блок. „Мълчанието понякога казва повече от всички думи. За мен това е минало. Журналистът трябва да говори основно чрез работата си и по-малко за работата си. Това правех и аз. Като журналист съм говорила всеки ден и съм била честна със зрителите до последния си ефир. Защото така я разбирам професията – да слугуваш на фактите, а не на друго. Другото не се нарича журналистика“, призна тогава Ани.

Покрай новата си работа тв водещата има много повече време и за семейството си – мъжа си Васил, който е оператор, и сина им  Калоян. Момчето вече е на 14 години и учи в скъпарското частно училище „Българско школо“ заедно с децата на куп популярни личности като Мартин Карбовски, Николета Лозанова, Милен Цветков и Деси Плевнелиева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html