четвъртък, 2 май 2024 г.

„Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ отказаха среща с Николай Габровски

Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ отказаха среща с номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

Разговорите с „Продължаваме промяната“ бяха насрочени за 9 часа. От партията, обаче, не се явиха на срещата като вместо това изпратиха писмо, в което благодарят на проф. Габровски за поканата и припомнят, че многократно са заявили позиция, че няма да подкрепят първия мандат за съставяне на правителство.

От „Продължаваме промяната“ заявяват готовност да проведат разговор с него на следващ етап и да дискутират 16-те приоритетни за формацията в качеството му на министър-председател.

От „Възраждане“ също изпратиха писмо, с което информират проф. Габровски, че няма да се явят на срещата заради фундаментални и непреодолими политически различия с ГЕРБ-СДС като влизането в еврозоната, предоставянето на оръжие за Украйна и закупуването на нови изтребители Ф-16. Тези различия не позволяват на „Възраждане“ да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, посочват от формацията. Оттам изразяват готовност да работят заедно с ГЕРБ-СДС по темите, по които имат допирни точки като тази за въглищните мощности.

За 10.30 е насрочена среща на проф. Николай Габровски с ДПС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html