неделя, 5 май 2024 г.

Борисов за договорки с Радев: Той ми е опонент, „Промяната“ са аматьори!

Бойко Борсов отрече да се срещал с президента Румен Радев и да са се договаряли за подкрепа към ГЕРБ, от страна на държавния глава. В това беше заподозрян Борисов от представителите на „Продължаваме промяната“.

„И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент. ПП са аматьори“, категоричен бе той в Нова телевизия.

„Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже „Добър ден“, може спокойно да си пуснете лампата. Аз твърдя, че ако има жив човек, който минимум две години назад да каже кога как и къде – аз по телефона не съм разговарял с Румен Радев. И  един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp, с газа. Защото и вчера казах, че само престъплението да не резервират газ на гръцките терминали, а да оставят нарочно частник да го направи до април догодина, е такава далавера, която ни струва по 200-300 хиляди лева на месец“, подчерта Борисов.

По думите му, доста хора вече са се отрекли от ПП.

„Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях. Сега се отрече и президентът Радев от тях. Малко преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях. Преди две седмици Корнелия Нинова също се отрече от тях и ги нарече аматьори. Такива големи групи от хора –  около 200 000 българи по-малко също не гласуваха за тях“.

Бойко Борисов коментира и промените в Изборния кодекс.

„Няма никакъв проблем с флашките и кода за машините. Защото вече виждам паниката и ужаса от огромното разочарование на хората от тази партия. Това им е последния спасителен пояс. Ако президентът Радев върне Изборния кодекс, ще помоля депутатите на ГЕРБ да му гласуват ветото. Защото ние ги победихме и с лъжите им, и с измамите им, и с машините им, и с вълшебните флашки – и с близо 6 процента“ категоричен бе лидерът на ГЕРБ и допълни: „Няма да ви оставя дъвка да дъвчете и да ни привързвате някъде на друго място. Ние сме ги победили по техните правила“.

За обвиненията, че кадри на ГЕРБ се връщат на власт, Борисов отговори, че той не знае някой от неговата партия да е върнат в управлението на държавата.

„Ако някой е работил за ГЕРБ, няма право да работи повече ли?“, попита той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html