неделя, 5 май 2024 г.

Нидерландия ще склони за Шенген, когато се справим с корупцията и организираната престъпност

Нидерландия продължава да е против присъединяването на България към Шенгенското пространство. Едва когато страната стане функционираща конституционна държава и се справи с корупцията и организираната престъпност, Нидерландия може да направи нова оценка, казват от правителството, цитирани от Евроком.

Страната смята, че България трябва да подобри още повече върховенството на закона, за да се справи с корупцията и да спре организираната престъпност.

Аnteni.info припомня, че Нидерландия не подкрепя България за влизането ѝ в Шенген, а Марк  Рюте, направи опит да  внуши, чер  граница на България би могла да се премине срещу 50€. Това предизвика остра реакция от страна на българските политици, които се обединиха около, това че Нидерландия няма право да омаловажава действията на България за охрана на границата. Президентът Румен Радев, заяви: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!
Слъжебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев беше категоричен, че цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството ни.
От своя страна, лидерът на ПП „Български възход“ Стефан Янев предложи в социалните мрежи България да бойкотира всички предложения на Нидерландия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html