вторник, 30 април 2024 г.

Крум Зарков: Думите на Марк Рюте няма да останат така

СНИМКА: БГНЕС

Служебният правосъден министър Крум Зарков застана твърдението Румен Радев към думите за обидното внушение на Нидерландия, че границата ни се минава за 50 евро и че това е цинизъм към България, вече са се чули и ще отзвучават в цяла Европа.

„България ще влезе в Шенген след няколко дни или след няколко месеца. Президентът реагира остро и навреме. Рюте направи внушение, че за 50 евро може да се премине границата. Българи загинаха, за да пазят не само нас, но и тях. Рюте да внимава, това няма да мине просто така“, заяви пред бТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той призна, че реагира емоционално, но в случая не става дума за емоция, а за право.

Казваме им, че правим страшно много стъпки в тази посока – върховенството на закона. И аз искам резултати не заради Нидерландия, а заради нас, каза Зарков.

Демерджиев: Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството ни

Той обясни, че Европейската комисия на най-високо ниво, европейският парламент и практически всички други държави са на страната на България. Те да не би да имат по-малко притеснения от Нидерландия, попита риторично министърът.

Зарков смята, че не може да поставят под въпрос животът и достойнството на българските полицаи.

Ако парламентът спре 40 часа да се занимава с изборния кодекс, може да приеме законите, с които три правителства са се занимавали и които са във връзка с изискванията на ЕС.

От друга страна, за Шенген България е изпълнила всички изисквания, до едно. Тя има правото, а други го отказват.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html