петък, 3 май 2024 г.

Бразилия падна от Камерун с 1:0 и също е сред битите от аутсайдер лидери

Щастливият голмайстор за Камерун получи първо поздравления от съдията, но после жълти червен картон.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Петкратният световен шампион Бразилия падна от Камерун с 1:0 и също влезе в клуба на битите от аутсайдер лидери на Световното първенство по футбол в Катар. Още последния си мач от група „G“ южноамериканците обаче си бяха осигурилш класиране за следващата фаза на турнира. На осминафиналите бразилците ще срещнат Република Корея.

Селекционерът на Бразилия Тите направи девет промени в тима в сравнение с победата с 1:0 над Швейцария, а в стартовите 11 от предишния състав бяха само Едер Милитао и Фред.

Дани Алвеш изведе петкратните шампиони с капитанската лента и стана най-възрастният бразилец в историята, играл на Световно първенство, със своите 39 години.

В началото на двубоя бразилските фенове показаха огромен транспарат с лика на Пеле и пожелания за подобряването на физическото състояние на легендата.

Камерун беше без своя страж Андре Онана, който беше изваден от тима по дисциплинарни причини, а на вратата застана Девис Епаси.

Въпреки че игра с резервите, Бразилия създаде доста голови положени, но не успя да стигне до гол.

В 50-ата минута възпитаниците на Ригоберт Сонг можеха да открият резултата. Звездата на тима Венсан Абубакар отправи шут по диагонал, който обаче не влезе във вратата на Едерсон.

Две минути по-късно Тите направи принудителна смяна, след като Алекс Телеш получи контузия и на негово място се появи Маркиньос. Последваха нови пропуски на Габриел Мартинели, Едер Милитао и Антони.

Бразилците постоянно правеха атаки към вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат гол.

В първата минута на даденото от съдията повече от 10-минутно продължение Венсан Абубакар донесе успеха на Камерун. Резервата Мбекели центрира към капитана на африканския тим, който с глава не даде никакъв шанс на Едерсон. Секунди по-късно свали фланелката си от радост, забравяйки, че вече има един жълт картон и получи втори, което означаваше, че трябва да напусне терена.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html