понеделник, 29 април 2024 г.

Пореден скандал в НС: Василев и Цонев поискаха проверка с дрегер

Поредна разпра се разрази в НС и затруднява гласуването на промени в Изборния кодекс. Председателстващият заседанието Росен Желязков подчерта, че има 22 изказвания по процедурата на водене и само едно изказване. Опитите за промени в Изборния кодекс беше съпътствано от обвинения между „Продължаваме промяната“ и ДБП.

След като между представители на двете формации се разрази спор за купуването на гласове и фалшифицирането на вота, Йордан Цонев заплаши да повика проверки с дрегер за депутатите на „Промяната“.

„Промяната“ и ДБ призоваха към протест срещу „хартиената коалиция“ (ВИДЕО)

Междувременно председателстващият заседанието Росен Желязков обърна внимание, че в залата не се консумират напитки, а Асен Василев, вече на трибуната, се съгласи и предложи да се направят проверки с дрегер.

Гледането в зала на Изборния кодекс отмени заседанията на комисиите в НС

„Точно така. Може ли с дрегер да проверим всички присъстващи? Хайде, докарайте дрегера, моля ви се, ще заседаваме достатъчно. Докарайте дрегера и да започнем откъдето искате – от ляво надясно, от дясно наляво“, призова Василев.

Желязков обаче имал предвид кафета и напитки, обясни той самият, но това допълнително ядоса Василев, защото пред Желязков имаше бутилка с вода.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html