петък, 3 май 2024 г.

Служители на МВнР хвърлиха жълти стотинки в знак на протест с искане за по-високо заплащане

Служители на Министерството на външните работи излязоха на едночасова стачка с искане за по-високи заплати, съобщиха от Професионално обединение на държавните служители от дипломатическата служба (ПОДСДС).

Около двеста стачкуващи хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласието си повече да работят за толкова ниски възнаграждения.

Във връзка с обявеното начало на стачните действия, които ще започнат от втори декември, към Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба бе отправена покана за участие в заседание на парламентарната комисията по външна политика, което ще се проведе днес от 14:30 ч. при единствена точка от дневния ред изслушване на проблемите на всички служители във ведомството.

Синдикалното обединение на служителите в МВнР възлага големи надежди на предстоящото изслушване днес и разчита на пълното разбиране и съдействие от страна на ръководството на държавата за удовлетворяване на поставените стачни искания, целящи заемането на достойно място на българската дипломатическа служба, пишат от ПОДСДС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html