събота, 4 май 2024 г.

КНСБ посреща депутатите днес с коледна елха, украсена с искания

Снимка: КНСБ

Днес КНСБ ще посрещне депутатите в Народното събрание с мащабен протест. Недоволството е под надслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата”.

Конфедерацията ще подари на депутатите протестна синдикална елха. На нея вместо коледни играчки ще бъдат поставени исканията на работеща България. Пространството около служебния вход на парламента ще бъде “украсено” и с протестни синдикални гирлянди. Представителите на КНСБ ще запознаят с исканията депутатите преди влизането им в сградата на парламента.

КНСБ настоява Народното събрание да поиска от служебното правителство да внесе проект на закон за държавния бюджет за следващата година с предвидена в него адекватна политика по доходите. Сред исканията на конфедерацията са ръст на минималната заплата на 850 лв., въвеждане на необлагаем минимум, равен на МРЗ, увеличение с поне 13% на всички заплати в обществения сектор и с минимум 20 на сто за агенциите, работещи на терен.

На 19 септември конфедерацията започна национална протестна кампания “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”, която и до момента се провежда на територията на цялата страна.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html