петък, 3 май 2024 г.

Кадиров към папа Франциск: Трябва да се засрамите от своето невежество спрямо мюсюлманите

Снимка: Архив

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров смята, че папа Франциск е станал жертва на пропагандата и упоритостта на чуждестранните медии, които представят чеченците като зверове.

„Как можете да определите на бойното поле дали врагът е весел, мрачен, сантиментален или жесток? И как да определите на око в сборен отряд националността на руски войник, ако в страната ни живеят повече от 190 народа? На това ръководителят на Ватикана, разбира се, не може да отговори. Той просто стана жертва на пропагандата и упоритостта на чуждестранните медии“, написа Кадиров в профила си в  Телеграм.

Кадиров отбеляза, че папа Франциск трябва да се срамува от своето невежество за отношението на мюсюлманите към врага. Според него относно отношението на чеченците към затворниците, независимо дали е жестоко или не, украинските военни могат да кажат как се отнасят с тях чеченците. Сред бойците от Чечения няма нито алкохолици, нито наркомани. Рамзан Кадиров добави, че всеки от военните знае, че на война не трябва да се забравя за честта, достойнството и уважението дори към врага.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html