събота, 4 май 2024 г.

Депутати от БСП и „Възраждане“ са получили смъртни заплахи

Народната представителка от групата на БСП Смиляна Нитова-Кръстева е получила съобщение със заплаха, това заяви в парламента нейният колега Иван Ченчев. Той не каза кой е отправил заплахата, но обясни, че е от текста става ясно, че заплахата е във връзка със споменаването на областен управител. „Става въпрос за областния управител на Хасково”, заяви Ченчев.

Съобщението завършва със заканата, че БСП вече няма да имат депутат от Хасково. Именно от този район е избрана Нитова-Кръстева. Според  Ченчев повод за заплахата е споменаването на областния управител по време на вчерашния дебат. Той призова институциите, в това число и президентът Румен Радев, да предприемат мерки, за да се осигури сигурността на депутатите.

В същото време регионалният сайт „Сливенинфо“ публикува информация, че депутат от Сливен Климент Шопов се движи с държавна охрана. 29-годишният Климент Шопов, който е народен представител от „Възраждане”, се появи с трима гардове, пише в медията. От „Възраждане“ са отговорили официално, че

„Охраната на депутата е наложена от закона, той не я иска, но е принуден да я приеме заради смъртните заплахи. Гардовете не са от НСО, но не са и частни“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html