събота, 4 май 2024 г.

Само в Аnteni: Подробности за влака, който се удари в скала край Розино

Паднала скала между гарите Клисура и Христо Даново е причината за нарушаване на график за движение на влаковете по Подбалканската линия, съобщиха от БДЖ.

„Днес, 30.11.22 г. (сряда), в 15.45 ч., в междугарието Клисура – Христо Даново, преминаващият пътнически влак по направление София – Бургас удря паднала скала на железния път. Вследствие на това дерайлира локомотивът с една талига на пътническата композиция, а единият машинист е пострадал. Няма пострадали пътници“, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Специално за Anteni.info проф. Симеон Ананиев от Асоциацията на предприятията в железопътния транспорт коментира, че една от причините за поредния подобен инцидент е липсата у нас на елементарна система известяване при нарушаване на целостта на релсовата верига. В други държави, за електрифицираните участъци от жп мрежата, освен информирането на машинистите за опасността и сигнализиране чрез светофарите за управление на движението, се прекъсва и токът и влакът спира.

По информация на проф. Ананиев, пострадалият машинист е много зле и повръща кръв.

Машината претърпяла катастрофата е от новите, купени наскоро от Германия „Смартрон-Сименс“ и носи името на български цар от Средновековието Константин Асен, уточниха от БДЖ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html