събота, 4 май 2024 г.

Прокуратурата поиска проверка на Околовръстното и скоростната тангента

СНИМКА: АПИ

Магистратите поискаха проверка на състоянието на Северната скоростна тангента и околовръстното на София. Това става ясно от съобщения на Върховната административна прокуратура (ВАП), която поиска от пътната агенция да инспектира на тази пътна отсечка и Софийския околовръстен път. От прокуратурата информират, че преписката е по сигнал от председателя на Управителния съвет на Европейския център за транспортни политики до главния прокурор.

В сигнала се твърди, че при направен оглед са констатирани много нарушения с погрешно поставени и закрити от растителност пътни знаци, липсваща пътна маркировка, отсъстващи ограничителни системи за пътищата. Според прокуратурата по силата на Закона за пътищата осигуряването на републиканския път е задължение на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ако бъдат установени нередности, следва да се предприемат мерки и действия за привеждане на посочените пътни участъци в съответната нормативна експлоатационна годност, която да гарантира безопасното движение по пътищата, посочват от Върховната административна прокуратура.

Миналата седмица от АПИ информираха, че са отворени 18 оферти в обществената поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на 103,3 км републикански пътища в Софийска област.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html