петък, 3 май 2024 г.

Минимална победа с 1:0 над Иран класира САЩ за следващата фаза на световното

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Минимална победа в последния кръг на груповата фаза на турнирас 1:0 над Иран класира САЩ за следващата фаза на световното. Американците завършиха на второ място в група В с 5 точки и на осминафиналите ще срещнат първия от група А тим на Нидерландия. На първо място в група В завърши съставът на Англия, който победи Уелс с 3:0 в последния кръг и събра 7 точки. Уелс остана последен с 1 точка.

Кристиан Пулишич, известен с прозвището „Капитан Америка“, вкара единствения гол, с който донесе успеха на Щатите срещу Иран. Нападателят обаче се контузи и бе сменен принудително на почивката.

Американците се нуждаеха от победа, за да продължат напред и атакуваха повече през първото полувреме. В 38-а минута Сержиньо Дест центрира и Кристиан Пулишич отблизо засече топката в мрежата – 1:0. През втората част отборът на САЩ действаше по-предпазливо, като съумяха да запази крехката преднина.

Иранците имаха шанс да изравнят в 65-а минута, но Саман Годош стреля покрай вратата. В добавеното време азиатският отбор имаше претенции за дузпа за задържане в наказателното поле на Мехди Тареми, но реферът от Испания подмина ситуацията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html