четвъртък, 2 май 2024 г.

Корнелия Нинова скочи срещу служебния кабинет

Снимка: БНТ

Корнелия Нинова коментира служебното правителство от трибуната на Народното събрание.

„Днес гледаме най-важния въпрос за държавата. Който и да е Министерският съвет, редовен или служебен, е длъжен да внесе проектобюджет. Вие твърдите, че сте заварили държавата в тежко състояние заради предишното правителство, а искате да удължите именно бюджета, който ви остави предишното „лошо“ правителство. Каква е тази метаморфоза“, попита тя от трибуната на Народното събрание.

Служебният премиер: Един човек не може да манипулира машинния вот

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде задочен отговор на коментарите на служебния премиер Гълъб Донев, че служебният кабинет решава тежките унаследени кризи от предишното управление и се справя със своята задача.

Тя обвини Донев, че служебното правителство влиза в противоречие с тезите си, че предишното правителство е оставило кризи за решаване, пък сега искат да ползват същия бюджет. По думите ѝ не може да се прекратява поръчка за медицински хеликоптери за следващата година, при положение че се готвят да платят 120 млн. лева за изтребители. „Кое е по-краткосрочно и наложително“, попита отново реторично лидерът на БСП.

„Оставете народните представители как да осигурим икономиката, държавата и бизнеса през зимата“, посочи тя.

„Вие не можете да поставяте условия на Народното събрание на депутатите. Народното събрание контролира вас, а не вие нас“, обърна се тя към Донев, но уточни, че това се отнася за всеки министър-председател. „Не ни давайте акъл и не нарушавайте правилата в страната. Не за пръв път ще се приеме бюджет без очертаващо се мнозинство“, заяви тя.

Нинова използва парламентарната трибуна да разкритикува и бившите си коалиционни партньори „Продължаваме промяната“, че се „кичат“ със социалните предложения на левицата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html