петък, 3 май 2024 г.

Аржентина победи Мексико с 2:0 и запази шансовете си за излизане от групата

Първият гол в мача бе дело на Лионел Меси в 64-тата минута.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Аржентина победи Мексико с 2:0 във втората среща от трета група на световното първенство по футбол в Катар. Головете на победата отбелязаха Лионел Меси в 64-тата и Енцо Фернандес в 88-та минута. По този начин „гаучусите“ запазват шансовете си за излизане от групата и продължаване участието си в мондиала.

Мексиканците изиграха мача предпазливо, с мисъл да не допуснат гол и съхранят точката, но не издържаха на натиска на съперника през втората част. Срещата се оказа най-посетеният мач от началото на първенството. Срещата се игра пред 88 966 зрители, колкото е капацитетът на стадион “Лусаил”, където на 18 декември ще се играе и финалът на мондиала в Катар.

Това е най-посетеният мач не само от началото на първенството, но и изобщо на световни първенства след финала между Бразилия и Италия през 1994 година на стадион Rose Bowl, в Пасадина, Калифорния, САЩ, който беше наблюдаван на живо от 94 194 зрители.

В първата среща в групата, Полша победи с 2:0 Саудитска Арабия. В класирането след мачовете от втория кръг начело е Полша с 4 точки, на втората позиция е Аржентина с 3. Трети също с 3 точки е тима на Саудитска Арабия, а Мексико има 1.

В последния кръг в групата Аржентина среща Полша, а Мексико играе със Саудитска Арабия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html