петък, 3 май 2024 г.

Станислав Анастасов, ДПС: Сметките не излизат – Трябват поне четири партии, за да има стабилен кабинет

„Хората ме спират по улиците и питат кога ще направите правителство“. Това заяви в бТВ депутатът от ДПС Станислав Анастасов.

„За страната би бил добър кабинет, който работи. Едно единствено нещо е важно за ДПС – кабинетът да не промени геополитическия курс на страната. Но кабинетът трябва да предоставя решения, да работи доста бързичко, спазвайки регламентите на Европейския съюз. Кабинет, на който партньорите да имат доверие“, каза той.

„Ако говорим за кабинет на малцинството, ми се струва, че математиката не излиза. Трябват поне четири партии, за да има стабилен кабинет. Така е решил избирателят, това не е наша воля. Гласът на избирателя е глас Божи. Ние трябва да се съобразяваме с него. Всеки ден ме спират хора и ме питат – кога ще направите правителство. Очевидно гражданите са неспокойни. Не казвам, че не им харесва служебното правителство, но те искат да има стабилност, да има предвидимост. Бизнесът иска да знае какви ще бъдат политиките на държавата за следващите две-три години. Защото служебното правителство има кратък хоризонт“, смята Анастасов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html