петък, 26 април 2024 г.

Скандал в парламента между Росен Желязков и Андрей Гюров

Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ отиде до трибуната, без думата да му е дадена от председателя Росен Желязков. Причина за възмущението му е начина на водене.

Росен Желязков предложи заседанието на народното събрание да продължи до 15:00 и да се отложи парламентарният контрол. Желязков поиска и извънредно заседание на 29 ноември.

Зам. председателя Росен Желязков започна процедура по гласуване на дневния ред, която беше прекъсната от Андрей Гюров, който възрази, че подобно предложение е било отправено вчера от неговата партия и не е било прието. Гюров попита защо Росен Желязков не спазва правилника и еднолично взема решения. Той попита и кой е председател? „Председателят на Народното събрание следва да притежава високи морални качества“. Репликата беше отправена към Желязков и Йордан Цонев, който вчера председателстваше.

Разприте за процедурата на водене отне още 40 минути и едва ли скоро ратификацията на международения договор за придобиване на 8 нови самолета F-16C/D Block 70 ще бъде обсъдена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html