понеделник, 29 април 2024 г.

Престрелка между мигранти на границата между Сърбия и Унгария

Предварителни действия на жандармерията за предотвратяване на трафика на мигранти: Снимка Танюг

Престрелка на границата между Сърбия и Унгария между мигранти принуди властите да използват хеликоптери и много жива сила, за да спрат разрастването на боевете.

Основната престрелка се разразила недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош. В акцията по неутрализирането на стрелящите се мигранти участвали хеликоптери и дронове, както и служители на жандармерията, предаде БГНЕС.

До момента са задържани над 100 души. Първите престрелки са регистрирани тази нощ, когато са възникнали сблъсъци между отделните въоръжени мигранти. Силите на реда претърсват района около Хоргош и Суботица.

Вечерта, след 19:00 ч., се чували изстрели с автомати, докато граждани са чакали децата си да се приберат от училище или са отивали на уроци по народни танци, съобщава N1.

Досега повече от 600 незаконни мигранти са били задържани в районите на Хоргош и Суботица, които ще бъдат транспортирани до центрове за бежанци в южната част на Сърбия.

Акция се провежда и в Белград. Полицията извежда мигранти на улиците и площадите на Белград, конфискуват се и оръжия, предаде Политика. рс.

„Години наред консервативната и „крайната“ десница в Европа и България оприличават миграционната вълна към континента с множеството исторически инвазии през вековете. От „Великото преселение на народите“ към Римската империя, до арабските нашествия през средновековието.  Години наред либералите и левите се гневят на тази реторика, наричат я „фашистка“ и „ксенофобска“, настояват, че това днес нямало нищо общо с инвазия. Че просто идват мирни, онеправдани хора, които Европа е длъжна да приеме с отворени обятия. Такава била „историческата й отговорност“.

С какви оръжия трябва да започнат да стрелят по границите на европейските държави, за да склони лоботомираният либерал да нарече това, което е –  инвазия.
Може би, ако мигрантите заприиждат с танкове, Урсулите и Ивайло Дичевците на Европа ще намират как да го обърнат: „Ами нямали са други превозни средства заради европейската експлоатация и колониализъм, затова с танкове идват, пуснете ги!“
Ако този континент не се събуди, бъдещето му е на бунището на историята“, коментира ситуацията политикът Кристиян Шкварек от Партията на европейските консерватори и реформисти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html