събота, 4 май 2024 г.

Журналистка съди Доналд Тръмп за изнасилване

Журналистката  Е. Джийн Карол твърди, че президентът Доналд Тръмп я е изнасилил в средата на 90-те години на миналия век. Карол вече е завеждала иск, но той е отпаднал. Сега тя заведе  дело съгласно нов закон, който защитава жертвите на сексуално насилие десетилетия след извършване на деянието.

Новият иск на Е. Джийн Карол дойде минути след влизането в сила на щатския закон на Ню Йорк, който позволява на жертвите да съдят без оглед на давността, предава БГНЕС.

Отделно 78-годишната Карол заведе федерален граждански иск за клевета срещу Тръмп през ноември 2019 г., като този процес продължава. И Карол, и Тръмп дадоха показания под клетва пред съдия в Ню Йорк през октомври.

В новия иск Карол, която е бивша колумнистка на списание Elle, обвинява Тръмп за побой, „когато я е изнасилил и опипвал насила“ и за клевета в неговия акаунт в Truth Social миналия месец, където той отрича предполагаемото изнасилване.

В новия иск Карол търси неуточнени компенсаторни и наказателни щети за психологически вреди, болка и страдание, загуба на достойнство и увреждане на нейната репутация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html