понеделник, 29 април 2024 г.

В първия мач за днес Иран победи Уелс с 2:0

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

В първи двубой от втория кръг на груповата фаза на световното първенство по футбол Иран победи с 2:0 Уелс в група В. Срещата ще се запомни и с първия червен картон на шампионата в Катар, получен от вратаря на „драконите“ Уейн Хенеси, съобщи БНР.

Първото полувреме не предложи почти нищо. Големият шанс за Иран беше в началото на втората част. В 51-ата минута Сардар Азмун удари лявата греда на Хенеси, след секунди още веднъж топката, пратена от Али Голизаде се отби от дясната греда на Уелс.

В 84-ата удар на Бен Дейвис беше избит трудно от вратаря Хосейни. При ответната атака на Иран Уейн Хенеси пресрещна Мехди Тереми на десетина метра пред наказателното си поле и го фаулира грубо, за което получи първия червен картон на световното първенство гватемалския съдия Марио Ескобар.

Вместо него на вратата застана стража на Лестър Дани Уорд. В деветата минута на добавеното време резервата Роозбех Чешми вкара скъпоценния първи гол с удар от 20-ина метра. Две минути по-късно след бърза контраатака Рамин Резаян вкара второто попадение.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html