вторник, 30 април 2024 г.

Сестрата на Ким Чен-ун нарече южнокорейските власти „идиоти“

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, заместник-ръководител на отдел на Централния комитет на Корейската работническа партия Ким Йе-джонг, разкритикува администрацията на южнокорейския президент Юн Сук-йол за заплахата да наложи санкции срещу Пхенян . Това предаде РЕН.

„Веднага щом САЩ започнаха да говорят за своите „лични санкции“ срещу КНДР, Южна Корея повтори казаното от тях“, каза Ким Йео-джонг в изявление.

Тя добави, че Южна Корея демонстрира „отвратително поведение“, което прави още по-ясно, че Сеул е „вярно куче“ и марионетка на Вашингтон.

Ким Йео-джонг се чуди защо южнокорейците приемат властта на Юн Сук-йол, която „продължава да създава опасна ситуация“. Според нея при бившия президент Мун Дже-ин Сеул не е бил цел на Северна Корея.

Ким Йео-джонг предупреди, че колкото по-отчаяно Вашингтон и Сеул се придържат към санкции и натиск срещу Северна Корея, толкова по-силни стават „омразата и гневът“ на Пхенян. Тя също така нарече санкциите „безполезни“ и каза, че Сеул може да ги наложи „поне още сто, поне хиляда пъти“.

„Ако смятат, че могат да избегнат настоящата опасна ситуация със „санкции“, тогава не трябва да знаят как да живеят в мир и комфорт “, каза сестрата на Ким Чен-ун.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html