понеделник, 29 април 2024 г.

Мира Добрева разделена с мъжа си от 3 години

С Жоро остават добри приятели

Тв водещата и продуцент на „Отблизо“ по БНТ Мира Добрева не живее под един покрив със съпруга си – режисьора Георги Торнев. Двамата обаче не са разведени. „Не сме заедно, не се търсим, не знам какво се случва. За мен е много важно да имаме приятелски отношения и децата да не страдат от някаква ужасна раздяла, в която със съпруга ми не се виждаме и чуваме“, сподели наскоро Добрева.
На 15 септември, когато изпращат сина си Жорко в осми клас, разделените съпрузи обаче се държат за ръка. Торнев организира голяма изненада за 50-годишния юбилей на Добрева на 12 август – празненство за цялото семейство в глинена къща в Бяла.

Димитър Петров за в. „Галерия“

От нейната майка, дъщеря и дамите от екипа получава като подарък посещение на световен цирк във Виена.

Като прохождаща телевизионерка през 1990 година

Добрева обаче е уклончива дали би се събрала отново с Торнев. Ако го е искала, щяла да го направи. „Ние сега сме някакво шантаво семейство, нетипично, но съвременно. Днес хората са много уморени от живота и това понякога води до умора в отношенията. Ако едно нещо се е изчерпало, не виждам защо непременно трябва да го привличаш. Смятам, че семействата могат да бъдат и като нашето, без мъжът и жената да живеят заедно. Поне външно изглежда, че няма друга до Жоро. Дори да има друга, знам, че аз съм неговата жена завинаги. Той пък е наясно, че той ще си остане моят мъж дори да съм с друг човек в живота“, обяснява още обичаната тв водеща.

С режисьора се ожениха на 18 август 2007 г. в морския курорт Ахелой. Запознават се 6 години по-рано покрай работата в телевизията. Красавицата от Златоград признава, че вече не ревнува Торнев – черта в характера й, която навремето наранявала нейния съпруг, а нея измъчвала.
Съпрузите са изплатили кредита по жилището си, в което живее водещата, благодарение на хонорарите от участието им в риалити формата „ВИП Брадър“. В него обаче не им върви, защото са обирани няколко пъти. Най-трагично приема последната кражба на колекцията си от 180 чифта обеци от цял свят, предимно с фолклорни мотиви.
Иначе е ставала жертва на апаши и на улицата. За първи път я обират, когато нейната дъщеря е малка. На път за туристическа агенция на столичната улица „Витоша“.

Мира е преджобена от смугли жени и така и не успява да си плати лятната почивка. Втората кражба също е дръзка – вземат й златна гривна от китката, докато пътува в автобус. Но тя се старае да гледа философски на всичко и само напред.

Дъщеря й Лора и синът им Жорко

Отскоро Добрева се радва и на нов автомобил, а старият, който е на близо 20 години, дала на дъщеря си от първия брак – Лора.
По отношение на работата Добрева споделя, че възнамерявала да се откъсне от предаването „Отблизо“.

От 12 години влага сърце и душа в този свой проект. Тъй като Боряна Граматикова излязла в майчинство й се наложило да се върне отново като водеща. Иска да намери нови лица, близки до нейната същност, които да поемат щафетата.

През годините е имала предложения и разговори с други медии, но усещането й винаги е било, че ще предаде телевизията-майка, ако напусне. Не би приела обаче ролята на заместваща или резерва. Не изключва и възможността да стане отново водеща на централната емисия новини. Определя за свои най-големи учители в занаята съпруга си, Кеворк Кеворкян и Хачо Бояджиев.
Приема работата си твърде присърце и като емоционален човек получава често пристъпи на мигрена.

Здравословният проблем е открит, когато е на 43. Минава през тежка терапия. С усмивка казва, че най-доброто за една дама да бъде на 50 години е елегантната мъдрост, която човек носи в себе си с поувехналата хубост. Не иска да разочарова своите зрители, а да им е хубаво, когато я гледат. Заради тях прекъсна отпуската си, за да води два дни сутрешния блок на БНТ. За разлика от предишни години, тази не може да се похвали с морска почивка, защото цяло лято живя в манастир. Излязла само за рождения си ден. Споделя, че в манастира е имала едно от най-щастливите си лета. Предпочита да запази в тайна кой е той, защото не иска да осквернява хората, приели я за тяхна сестра.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html