петък, 3 май 2024 г.

Иван Демерджиев: МВР разработва концепция за пътната безопасност

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че МВР разработва цялостна концепция, която касае пътната безопасност. Става въпрос за мерки, техническо обезпечаване на органите на реда, промени в административно-наказателната дейност и изменения в законодателството.

„Тези резултати няма да дойдат в рамките на месеци, а ще се видят доста по-късно“, добави той. Демерджиев отбеляза, че и към момента полицията работи по линия на катастрофите по пътищата.

„Успяхме да намалим с 54 души жертвите на пътя спрямо сравним период за миналата година, но имаме много по-сериозна амбиция“, каза още той.

Във връзка с мигрантския натиск Иван Демерджиев коментира, че действията на МВР по спирането на вторичната миграция се ценят от държавите в шенгенското пространство. „Те намират разлика в поведението на България, която пропускаше безпрепятствено мигранти през собствената си територия“, допълни той.

По повод изказване от днес на главния прокурор, че МВР е в будна кома, министър Демерджиев посочи, че МВР е будно, а не е в кома, то се чисти и във ведомството текат оздравителни процеси. Той добави, че продължава работата по установяване на полицаи, които участват в трафика на хора през граница.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html