събота, 4 май 2024 г.

„Промяната“ се надява законопроектът за промени в Изборния кодекс да бъде изтеглен

Снимка: БГНЕС

По думите на Йордан Терзийски „Продължаваме промяната“ се надява да има разум в Народното събрание и законопроектът за промени в Изборния кодекс да бъде изтеглен и заяви, че ГЕРБ дават противоречиви сигнали относно връщането на хартиената бюлетина.

„Предлагайки връщането на смесения модел на гласуване, от БСП са поставили притеснителна червена линия между тях и „Продължаваме промяната“, каза още Терзийски.

Той прикани социалистите да се откажат от законопроекта, за да се възстанови диалогът с оглед втория мандат за съставяне на правителство, който ще отиде при ПП.

Според Терзийски основните приоритети пред 48-ото Народно събрание са съставянето на правителство и бюджета за догодина.

„Ние не се занимаваме с бюджета. Има стотици хиляди хора на минимална заплата, има пенсионери, които чакат увеличение на пенсиите. Вместо това гледаме едни разговори за първи, втори и трети мандат, а вече виждаме, че се говори и за избори. Политиката, която предлагаме в бюджета, е важна и за БСП и сме изненадани, че те не я припознават и това не им е приоритет, а се занимават с хартиената бюлетина. Редно е да обяснят защо е толкова важно това за тях и искат да развалят един работещ модел на гласуване и да върнат старото – чувалите, списъците, припадащите хора в „Арена Армеец“, коментира той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html