петък, 26 април 2024 г.

Прокуратурата разкри подробности за Георги Семерджиев – твърдял, че е отвлечен (ВИДЕО)

От Софийска градска прокуратура дават извънреден брифинг с подробности във връзка с внесеният обвинителен акт за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ на 5 юли, при която Георги Семерджиев. В произшествието загинаха две млади жени.

„Ще си позволя да използвам два жаргона, които описват ситуацията. Във времето, през което много политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното следствие и прокурорите от градска прокуратура бачкаха като пчелички за да може това досъдебно производство да приключи и да бъде внесено делото за разглеждане в Софийски градски съд“, заяви зам. директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши колеги в кв. „Лозенец“. Много важна беше работата по горещи следи“, обясни още Тодоров.

Разследването е приключило за по-малко от четири месеца.

Разпределителното заседание по делото срещу Семерджиев е насрочено на 29 ноември, съобщи Тодоров.

„Обвиненията срещу Семерджиев са за 5 извършени от него престъпления, 2 от които на 10 юни 2022 година“.

Сред обвиненията е шофиране под въздействие на наркотични вещества, фалшиво свидетелство за управление на МПС, управление на МПС с неистински немски регистрационни табели.

„Продължавайки да кара с високата скорост, изключително високата скорост от 166 км/м той се движил в посока от бул. „България“ към бул. „Джеймс Баучер“ с къси светлини. Около 23,03 ч., той наближил района на кръстовището на бул. „Черни връх“ с бул. „Арсеналски“ и „Свети Наум“ като там разрешената скорост за движение е 50 км/ч“.

Семерджиев е притежавал и полицейски лампи, които е използвал. Разпитани са и служители на МВР, които имат връзка с обвиняемият. Те ще бъдат разпитани и част от тях ще бъдат привлечени като обвиняеми, заявиха от прокуратурата.

Прокурорите разкриха и че Семерджиев е твърдял, че е бил отвлечен и не е шофирал той. Това твърдение е доказано като невярно.

На 5 юли Георги Семерджиев уби две млади жени на столичния бул. „Черни връх“. Обвинителният акт вече е готов, а максималното наказание, което може да получи, е 20 години.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html