събота, 4 май 2024 г.

Иван Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване на мигрантския трафик

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев е изпратил писма до парламентарните групи с предложения за промени в Наказателния кодекс за ограничаване трафика на нелегалните мигранти.

“Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС. Писмата съдържат проект на Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, който касае трафикът на нелегални мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказанията, приемане на допълнителни мерки, конфискуване на имущество, както и налагане на глоби в големи размери, когато се ползват автомобили под наем или на лизинг”, посочи Демерджиев.

Той заяви, че целта да да бъде подпомогнато МВР в борбата си с последните прояви на нелегалния трафик, ефективната защита на служителите на МВР, защото в този трафик са се включили лица от всякакви националности. Анализът на МВР сочи, че причината са ниските наказания на този вид престъпност у нас и това, че не са криминализирани всички деяния, свързани с този трафик.

„Докато това не променено, ежедневно ще се борим с такива прояви и все повече лица от криминалния контингент на цяла Европа, ще се занимават с това в България“, посочи Демерджиев.

Лицата, които ние спираме и задържаме, след ден-два или три отново се озовават на пътищата. Не мога да приема, че човек, пряко отговорен за смъртта на двама полицаи, да получи условна присъда. МВР не може да бъде оставено само.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html