неделя, 28 април 2024 г.

Валери Йорданов: Цял свят признава Александър Морфов, ние го изгонихме

Политиката няма място в театъра, особено в националния театър. На Александър Морфов за пореден път му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш. Човекът, който може да твори в цял свят, тук ние му казваме, че нямаме нужда от него”. Това заяви пред бТВ актьорът Валери Йорданов.

На 29 октомври вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър Велислава Кръстева осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“. Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е „известният извършител и че не се е крил“. Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

“Това беше акт на протест, който беше предварително обявен с усмивка от самия Морфов пред колегите”, каза актьорът.

Той каза, че Морфов от два месеца се опитвал да води разговор и да направи нещо. “Колеги, които работеха повече от 15 години в театъра, биваха принудени да напускат със споразумения, които не са им угодни”, допълни Йорданов.

“Самият той няма нужда от пиар. Юристите ни казаха, че единственото, което може да искат от Александър Морфов, е да плати боядисването на вратата. Може и аз да я боядисам. Неговият протест обаче веднага беше използван политически. Политиката няма място в театъра”, каза още Йорданов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html