събота, 4 май 2024 г.

Кирил Петков покани Борисов да прекара старините си на един от 30-те най-опасни язовира в България

Предизборната кампания тече с пълна сила. Днес, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отправи поредната покана към лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се пенсионира, като този път му предложи и къде може да се оттегли.

В своя фейсбук профил Петков написа:

„Язовир Огоста е сред 30-те най-опасни язовира у нас. През 2018 г. ГЕРБ отпусна 500 милиона лева безконтролно за ремонти на язовири през ДКК. От тези ремонти само десет бяха завършени и то без строителни разрешения. Никой в министерството на икономиката в продължение на 3 години не беше упражнил контрол върху хората, на които е било възложено харченето на 500-те милиона лева.

Нямаше никаква приоритизация на риска. Ние направихме първите стъпки – оценихме всички язовири в България по ниво на риск. Заложихме тези с най-висок риск да бъдат ремонтирани първо. Трябва да направим всичко възможно бедствия като това от последните дни да бъдат избегнати.

Но това не става след като трагедията се случи. Това се прави с работа и спиране на кражбите. Ще си довършим работата след 2 октомври! А на г-н Борисов предлагаме да дойде тук, когато се пенсионира, защото е едно прекрасно място да изкара старините си“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html