събота, 4 май 2024 г.

Актьорът Камен Донев заяви, че е готов за министър

Кадър бТВ
Хората бяха на белия кон на еуфорията и загубиха сериозните промени. Говоря от времето на прехода до момента. Не се създаде морален минимум, който да гарантира приличието на човешките отношения. Това каза пред бТВ в неделя обичаният актьор Камен Донев.

„Към сегашния министър на културата проф. Минеков, имам добро чувство.  За разлика от онзи предния нелеп човек. Културата е нещо, което е резервен джоб, една допълнителна дреха в гардероба на държавата, която зависи от самата държава дали ще го  почиства“, заяви още талантливият комик.

„Аз бих приел да съм министър, ако разполагам изцяло с финансовата част на ресора. Иначе – не. Не мисля, че ореолът ми ще се счупи. В природата ми е заложена градивността. Ще оставя нещо хубаво след мен. Много хора са априори обидени и сърдити, но това е техен проблем, не мой. Изкуството е потребност, не мога да каня някой в театъра или операта“, коментира Камен Донев.

„Наблюдавам активно живота. В България не помня някой да се е извинил за нещо – да  каже:  “Скъпи сънародници,  извинете, аз сбърках”.  Липсва ни вяра, филантропия, чест, достойнство, смелост.  Липсва война с предателството. У нас предателството е като течаща вода – свикнали сме с него. В България политикът е човек с костюм, който е объркан и винаги сърдит на някого“, каза актьорът.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html