петък, 3 май 2024 г.

120 000 души са напуснали работа във Великобритания заради расизъм

Във Великобритания повече от 120 000 работници от малцинствени етнически групи са напуснали работата си заради расизъм, показва ново проучване, установило, че дискриминацията на работното място подрива доверието в институциите на голяма част от работната сила в страната, предаде БНР.

Повече от един на всеки 4 работници от етнически малцинства са били обект на расистки шеги и подмятания на работните си места през последните пет години, а 35% от тях са заявили, че това им пречи да се чувстват уверени и комфортно при изпълнението на задълженията им, показва проучване, поръчано от Конгреса на профсъюзите.

Това е най-мащабното проучване по рода си, проведено до сега, сред близо 4-милионната британска армия от работници от етнически малцинства. 8% от жертвите на расизма са напуснали работата си.

Председателят на Конгреса на профсъюзите Франсис О’Грейди отбеляза, че още по-тревожно е, че мнозина дори не докладват случаите на расизъм на началниците си и изтъкна нуждата министрите да променят законите, така че работодателите да бъдат държани отговорни за защитата на техните работници и да се борят активно с расизма на работното място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html