понеделник, 29 април 2024 г.

Принц Хари залитнал към алкохола и наркотиците след смъртта на майка си

На 31 август 1997 година в Париж в ужасна катастрофа загина принцеса Даяна. 25 години след ненавременната й кончина, тя си остава една от най-обаятелните жени в историята. Смъртта на лейди Ди покруси целия свят. Но как ли се приели тази тежка загуба синовете й – невръстните тогава синове?

Принцовете Уилям и Хари са едва на 15 и 12 години и чакат майка им да се прибере у дома преди началото на новата учебна година. Тя не се прибира и истината не е скрита от знатните малчугани – любимата им майка е мъртва. Само няколко дни по-късно те вървят на траурната церемония след ковчега в строги костюми, а милиони очи ги наблдюдават оттелевизионните екрани. По-големият, Уилям, научава скръбната вест в Шотландия.

„Бях в замъка Балморал, когато научих, че мама е починала. Все още в шок, намерих покой в близката църква на същата сутрин. И в тъжните и тъмни дни, които последваха, намерих комфорт и убежище в природата на Шотландия. Като резултат, връзката, която чувствам със страната, винаги ще е дълбока“, каза принц Уилям по време на кралското си пътуване в Шотландия.Речта на Уилям дойде само два дни след новината, че разследването на интервюто на Даяна пред „Панорама“ преди 25 години е било осигурено с измама. В изявление принцът остро критикува начина, по който Мартин Башир си е организирал среща с принцесата. По думите му, зловещите и неверни твърдения на журналиста са подхранвали параноята на Даяна в последните години от живота ѝ – тя загина, именно защото бягаше лудешки от преследващи я папараци.

Принц Хари също говори за болката от загубата. Още преди година той призна пред Опра, че заради смъртта на майка си е посегнал към алкохола и наркотиците. Нямах против да пия, да взимам наркотици. Бях готов да направя всичко, за да не чувствам, каза той пред Опра Уинфри. Допълва, че е използвал алкохола не за забавление, а за притъпяване на чувствата. Казва, че чак сега осъзнава защо е злоупотребявал с напитките, като по това време не се е замислял над този въпрос.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html