събота, 4 май 2024 г.

Жената на шеф Манчев на съд за финансова афера

Ива Димитрова, за в. „Галерия“

Приятелката на шеф Иван Манчев – атрактивната Ива Бека, вече не е управител на компанията за билбордове „ДМД Консултинг“ от година, научи ексклузивно „Галерия“. Фирмата е собственост на гръцкия бизнесмен Христос Мурутис, при когото Ива Бека работи като втори управител от 2018 до 2021 година. Оказва се обаче, че тя започва да рекламира безплатно ресторанта на новия си партньор Иван Манчев „Кактус“ с пари на Мурутис.

„Галерия“ се добра до скандален договор между „ДМД Консултинг“ и компанията на шеф-готвача „СИХЛАБ-ВМ“ за безвъзмездно посредничество и поставяне на билбордове на неговия ресторант на възлови места на магистрала „Тракия“ в периода 12.07.2021-22.08.2021 година. Става въпрос за 12 рекламни табла, като винилите и монтажът са платени от компанията на гръцкия бизнесмен. Билбордове са разположени и през 2020 година, отново безвъзмедно за сметка на „ДМД Консултинг“, но тогава няма договор. Ако шеф Манчев трябваше да се бръкне и да плаща за реклама на ресторанта си, най-вероятно трябваше да се изръси с поне 20 000 лева за изработването и поставянето на билбордовете. Когато Христос Мурутис научава за безплатните табели на „Кактус“, освобождава Ива Бека като управител през юни миналата година.

При напускането на Ива Бека се установява, че „ДМД Консултинг“ има задължения към Агенция „Пътна инфраструктура“ в размер на 165 000 лева, които Мурутис плаща по-късно. Освен всичко друго тя прибира всички документи на фирмата, както и служебния компютър, които собственикът не може да вземе и затова й праща нотариална покана, за да му ги върне. Бизнесменът вече е предявил претенции към бившата управителка в съда, за да си върне парите. Стойността на делото срещу Ива Бека е за 125 000 лева неправомерно изразходвани и взети средства.

„От 2018 до 2021 г. юни имах една управителка, назначена на Договор за управление и контрол. Реших да я махна, когато видях, че имахме доста билбордове на ресторант „Кактус“, които не са били платени и даже разходи за отпечатване и монтажи бяха по сметката на моята фирма. Това беше факт през 2020 г. и 2021 г. Фактически, непознатият за мен шеф Иван Манчев, чрез тази жена, плащаше своята реклама от моя джоб ,без да го знам и без моето разрешение. Срещу тази жена открихме и много други нередности и сме в съдебен процес. Срещу шеф Манчев и „Кактус“ нямам нищо специално, само да кажа, че ми е много странно как една толкова голяма тв звезда трябва да взима разходи за своята реклама от джобовете на трети лица. Няма ли срам като мъж? Беше по честно да ми каже, че пари нямам, дай ми помощ“ и щях да го направя.

Управителят на фирмата стана жената на шеф Манчев и за това, заедно решиха да действат по този начин. Тя имаше много сериозна заплата и можеше с нея да покрие тези неправилни разходи. След освобождаването от работа, отиде два пъти до  Инспекция по Труда и един път при НАП. Разбира се, с ужасен донос всеки път. И говорим за човек, който взе стотици хиляди от фирмата като заплати и по неправилен начин. За съжаление, това е цената от правене бизнес без достатъчно управление от собственика, в случая от мен“, ожали се бизнесменът Христос Мурутис във Фейсбук.

По време на процеса на въпроси преди съдебната процедура, Ива Бека прадставила договора  с подписа на Манчев за нулева стойност.

По други думи фирмата трябвало да плати винилите за рекламата, монтажа и да не получи наем за 12 билборда.

Сега дясна ръка на Христос Мурутис във всичките му фирми е съпругата му Петя. Освен компанията за билбордове гъркът се занимава с инвестиции в сферата на имотите и в енергийния сектор, и то не само в България, където живее от 23 години.

Христос е съученик на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, с когото ги свързва здраво и дългогодишно приятелство. Жена му Петя пък е финансист и юрист и преди да започне да му помага в бизнеса, работи на държавна работа.

Личният живот на Иван Манчев пък е като истинска латино сапунка. Преди връзката си с Ива Бека в рамките на година той се раздели с дългогодишната си жена Марина и майката на третото си дете Цветомила. С Ива обаче смята, че е намерил истинското щастие. Покрай нея той дори се подмлади и отслабна с над десет килограма. Двамата са заедно от края на май миналата година. Любопитното е, че техните деца – 18-годишната й дъщеря Елина и синът на кулинаря – Христо, също имаха бурна връзка още преди родителите им да станат двойка.

Младите обаче се разделиха и така Иван Манчев се размина с възможността да стане едновременно и съпруг, и сват на Ива. За разлика от децата си Манчев и Бека живеят под един покрив.

Преди нея топ кулинарят имаше връзка с Цветомила, която го дари със син Александър преди три години. Очакваше се, че след като се разведе с жена си Марина, двамата ще официализират отношенията си. Най-изненадващо обаче само няколко месеца след раждането на детето шеф Манчев я заряза и тя се прибра в родната Варна. Сега нищо друго не ги свързва освен детето и кулинарят често отскача до морската столица, за да види сина си, като същевременно е обезпечил финансово Цвети, така че нищо да не липсва на наследника им.

Тъкмо заради Цветомила Манчев се раздели с първата си жена Марина, с която бяха заедно цели 18 години.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html