неделя, 5 май 2024 г.

Корнелия Нинова: БСП ще е гарант, че няма да се вдигат данъците

В новия парламент БСП ще е гарант, че няма да се вдигат данъците. Всичко възможно ще направим, за да не се случи това. Абсурд е в тази криза, при растящи цени и инфлация, да вдигаш данъци и да режеш социални разходи! Оставихме 1,5 млрд. лева излишък. Нека финансовият министър Росица Велкова да излезе и да обясни какви непредвидими разходи за за 11 милиарда има. Това коментира пред БТВ лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Имаме ясно очертани две алтернативи за развитието на България в следващите години. Едната линия е тази на ГЕРБ и на служебния кабинет. Те еднакво говорят, а от другата страна сме ние от БСП, отсече Нинова.

„От ГЕРБ и от служебното правителство казват, че се очертава страшен дефицит, идва катаклизъм, паника всяват у хората. Няма нищо сериозно и вярно в това. Целта им е да уплашат хората. Следващата стъпка си я подсказаха – и Борисов, и служебния финансов министър. Трябвало да режат разходи и да се увеличават данъци. Тяхната цел е стягане на колана, икономия на социални разходи. Социалната програма на БСП трябвало да се отреже, за да не изпаднем във финансов колапс“, каза още тя.

„В края на мандата България е на първо място в ЕС по промишлено производство и на четвърто по растеж на БВП от 27 страни. По-добре стоим от Франция, Германия, Испания, Италия. Оставихме в хазната 8,5 млрд. лева. 1,5 млрд. лева е излишъкът. Парламентът гласува да се изтеглят 10 милиарда заем от редовното правителство, а ние заехме само 1,5 млрд. лева“, допълни соцлидерката.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html