събота, 4 май 2024 г.

Крис Рок категорично отказа да води „Оскарите“ през 2023 година

Американският комик Крис Рок, който бе шамаросан от актьора Уил Смит на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ през март, отказа ролята на водещ на следващата церемония през 2023 г. Това съобщи „Холивуд Рипортър“.

„Американската академия за киноизкуство покани Крис Рок да води церемонията за четвърти път през 2023 г., след като изигра подобна роля през 2005, 2016 и 2022 г., но той отказа предложението“, пише светското издание.

По време на шоуто си в неделя вечер във Финикс, Аризона, комикът сравни приемането на ролята на водещ със „завръщане на местопрестъплението“. Филмовата академия не коментира изказването му.

На 27 март по време на наградите „Оскар“ Смит удари Рок в лицето и го наруга с нецензурни думи в отговор на неудачна шега с прическата на съпругата му Джеда Пинкет-Смит. Джеда страда от алопеция – заболяване, свързано със загубата на коса. Заради проблема си тя ходи с бръсната глава. Минути след инцидента на „Оскарите“ Уил Смит бе награден със статуетка за най-добър актьор във филма „Методът Уилямс“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html