неделя, 5 май 2024 г.

Кирил Петков: Не разбирам защо кабинетът отказа танкерите с газ, коалиция с ГЕРБ няма да има

Седемте кораба с американски втечнен газ бяха на една много добра цена и недоумявам защо служебното правителство избра да вземе само един кораб. Това заяви бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в интервю за БТВ.

Според него служебното правителство не се е възползвало от всички възможности да резервира слотове за получаване на втечнен газ през Гърция.

„Недоумявам, след като имаше слотове и за октомври и за ноември, защо служебното правителство избра да вземе само един кораб. Аз се обадих на енергийния министър на Гърция да попитам, какво става, защо не можахме да имаме повече слотове и с учудване разбрах, че комуникацията с гръцкото правителство е била много вяла и не е имало истински напън да се намерят слотове“, каза още Петков.

По-рано тази седмица правителството обясни действията си с това, че въпросните слотове са по-скъпи, отколкото България може да си позволи.

Петков коментира и фейсбук предложението на Слави Трифонов за референдум с въпрос дали България да стане президентска република,

„Всяко шоу си има неговото време. Шоуто, което Слави Трифонов се опитва да прожектира на българския народ, имам чувството, че вече е стария сезон. Стига толкова драми, стига толкова чупене на правителства, стига толкова нови строеве. Мисля, че Слави и неговите идеи трябва да останат в миналото“, отсече Петков. Той допълни още, че формацията му е готова за преговори с БСП и „Демократична България“, но няма да прави бензпринципни коалиции.

„Евроатлантическа“ коалиция с ГЕРБ няма да правим, независимо под какъв натиск, и от САЩ да ми се обадят, в такива варианти няма да влезем, категоричен бе Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html