събота, 27 април 2024 г.

Русия каза кога МААЕ може да посети Запорожката АЕЦ

Снимка: БГНЕС

Посещението на делегацията на Международната агенция за атомна енергия в Запорожката АЕЦ може да се състои в края на август – началото на септември, съобщи заместник-постоянният представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски.

„Мисля, че то ще се състои в близко бъдеще: в края на август – началото на септември“, каза Полянски в ефира на канала Soloviev Live.

По-рано постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя съобщи, че мисията на МААЕ за посещение на атомна електроцентрала в Запорожка област е „на път“.

Също така на заседание на Съвета за сигурност на организацията Небензя показа снимки, които според него потвърждават обстрела от въоръжените сили на Украйна, върху централата.

Припомняме, че Международната агенция за атомна енергия се готви за мисия и иска да посети Запорожката атомна електроцентрала в Украйна преди 5 септември, както съобщи по-рано Bloomberg.

Инспекцията беше насрочена преди избухването на войната и щеше да бъде първата оценка на безопасността на Запорожие от 16 години.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html