неделя, 5 май 2024 г.

Иван Гешев с тревожни новини за мигрантската криза

Снимка: БГНЕС

Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с т.нар. мигрантска криза, заяви главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Марица.

„Никоя институция не е силна, когато е сама. Прокуратурата е готова да си взаимодейства с всички останали органи в борбата с престъпността. Не е честно хора, които плащат данъците си, да търпят случващото се с престъпността“, допълни той.

Главният прокурор не може да даде подробности за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас. Това, по думите му, е в компетентност на следователите, тъй като жертвите са от Министерството на вътрешните работи.

Аnteni.bg припомня, че двама полицаи загинаха при преследване на автобус със сирийски мигранти.

„От месеци, може би от година, се забелязва тревожен ръст на престъпността. Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с т.нар. мигрантска криза, така и наркоразпространението – включително в сегмента разпространение между лица. В областта на пътнотранспортните произшествия виждате, че през няколко месеца се случват изключително тежки катастрофи. Няма да коментирам битовите престъпления и грабежи“, каза още главният прокурор Иван Гешев.

„В тази тежка икономическа обстановка не може държавата да предизвиква допълнителни проблеми като не си върши работата. Ние сме тук да работим за българските граждани, защото те ни плащат заплатите”, категоричен беше Гешев.

Изказвам съболезнования на родните и на близките на загиналите, това е една изключителна поредна трагедия, заяви той.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html