неделя, 28 април 2024 г.

Задържаха извършителя на тежката катастрофа, при която загинаха 2 момичета

Кадри: БНТ

Извършителят на тежката катастрофа от снощи в София, при която загинаха 2 пешеходки, е задържан. Георги Семерджиев е заловен при спецакция на СДВР и сектор „Кобра“, научи „По света и у нас“. Целият им състав от снощи е включен в издирването, което приключи успешно. Националната следствена служба поема разследването на тежката катастрофаГеорги Семерджиев беше обявен за издирване, след като причини тежък пътен инцидент и избяга от местопроизшествието.

Сигналът за катастрофата, възникнала в района на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, бе подаден снощи в 23.08 ч. Според данните до момента автомобилът, който мъжът е управлявал, се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар колата се e разцепила на две и едната половина удря смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара.

След инцидента шофьорът успява да избяга. Той е с множество криминалистични прояви, включително и такива с наркотични вещества. Заради извършени нарушения на Закона за движение по пътищата е с отнето свидетелство за управление.

Източник: bntnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html