четвъртък, 2 май 2024 г.

Петков тупа топката. И БСП отказа среща с Радев

Снимки: Фейсбук

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, които днес отказаха да се явят на консултации при президента Румен Радев, започнаха да тупат топката само и само да останат колкото може по-дълго във властта. Взеха да поставят и условия на държавния глава. ПП обяви, че очаква нова дата за консултации.

„Днес сутринта от президентсвото беше изпратена покана за участие в консултациите при президента Румен Радев относно съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

От “Продължаваме Промяната” уведомихме с официално писмо от Андрей Гюров Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет“, съобщават от партията. ПП допълват, че днес предстои Национален съвет на партията, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори.

„За вторник е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства. В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията в Закона за държавния бюджет в сряда“, допълват от ПП.

От пресцентъра на президентството заявиха, че предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“.

И „БСП за България“ няма да участва днес в консултациите при президента. Това съобщиха от ръководството на парламентарната група. Причината – второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки предложения. „За нас е по-важен бюджетът, за да гарантираме увеличението на пенсиите, данъчните облекчения за младите семейства, помощта да земеделците, ваучерите за работниците, подкрепата за бизнеса и допълнителни средства за транспортния сектор. Ще участваме в консултации в друг ден, когато сме сигурни, че сме осигурили семействата и икономиката за следващите месеци“, заявиха депутатите от БСП. До този момент на поканите за консултации се отзоваха само от ГЕРБ-СДС. От „Продължаваме промяната“ бяха поканени първи на среща, но не се явиха заради обсъждането на бюджета в ресорната парламентарна комисия.

Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html