сряда, 1 май 2024 г.

За съгласие към кабинет без Асен Василев намекна Каримански

Любомир Каримански, Има такъв народ, кадър бТВ

За съгласие към бъдещо правителство без вицепремиера и финансов министър Асен Василев намекна пред „Дарик“ депутатът от ИТН и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански. На въпрос дали може все пак да се седне на масата за преговори, той отвърна, че в нашата действителност всичко е възможно. “Бих искал да може да се намери решение в рамките на този парламент. Друг е въпросът обаче, че ние трябва да се основаваме на доверието. Ако се обединият хора, които не са се вторачили в егото си и в авторитарния си модел за финансова политика…”. По думите му сега липсва разум, а надделява дилетанщината. Каримански добави, че той не вижда агония, защото не е медицинско лице.

По отношение на евентуален нов вот и умората на избирателите от такъв, Каримански каза: “Хората трябва да осъзнаят едно нещо – това е все едно да поканят майстор, който не знаят какви са му възможностите. В една демокрация трябва да се вслушваме в динамиката на заинтересованите страни… Нима хората ще бъдат доволни от това, че техните пари, през данъци, ще бъдат похарчени за онези, които нямат нужда”, попита той реторично във връзка с актуализацията на бюджета. По отношение на него Каримански отново заяви, че партията ще бъде отговорна и ще постъпи отговорно: “Тази част от бюджета, която е разумна, ще мине”.

Като един от казусите той изтъкна това, че не са посочени ефектите на антикризисните мерки: “Ефектът трябваше да бъде ясен преди време. Всички страни – и в Европа – са засегнати от инфлацията. Да не се заблуждаваме – тя започна преди войната, а войната само я подхрани. Ние не взехме мерки още преди това. Още преди войната аз предупреждавах, че този ефект от инфлацията няма да е временен. Парламентът приспива хората и притъпява тяхната сензитивност”, обобщи Каримански.

Източник: darik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html