понеделник, 29 април 2024 г.

Постоянен арест за Лиляна, убила 8-годишното си дете (обновена)

Снимки: Фейсбук

Постоянен арест разпореди съдът на 30-годишната майка Лиляна, която уби детето си и опита да сложи край на живота си в пловдивското село Желязно.

Магистратите от Окръжния съд в Пловдив заседаваха на изнесено заседание в болницата, където жената е настанена. Според магистратите най-тежката мярка „задържане под стража“ е най-подходящата към настоящия момент. Мотивите – събраните доказателства, които сочат към извод, че тя е извършителка на убийството, второ, че при по-лека мярка има реална опасност да извърши друго престъпление и трябва да е под постоянен надзор. Лиляна може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Иначе разследващите откриха 10 прободни и порезни рани по тялото на 8-годишната Вилияна. Детето издъхна навръх 1 юни в линейката на път за болницата. Жестокото намушкване стана в пловдивското село Желязно. Първоначално детето е било в съзнание, но от загубата на кръв много бързо е отпаднало и е починало на път за болницата, обясниха разследващи. В предишно съобщение на прокуратурата се твърдеше, че детето е издъхнало в болницата. Майката също е в тежко състояние с прободна рана в корема, тя е оперирана.

Основната версия за случилото се, по която работи прокуратурата, е тежко психическо състояние на майката. Хората от Желязно описаха Лиляна Халкалиева като тих и смирен човек, който се е грижил добре за детето си.

Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html