четвъртък, 2 май 2024 г.

Почина Нери Терзиева

Снимки: интернет

Нери Терзиева е починала тази нощ в пловдивска болница. Тя страдаше от диабет, който се е влошил. Според нейни близки телевизионната легенда напоследък не се чувствала добре, била и много отслабнала.

Приятели и познати не искат да приемат новината за кончината на Нери. Тя е родена през 1952 г. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра „Европеистика“ на Философския факултет. Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

„Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал“, написа Петър Стоянов, президент на Република България от 1997 до 2002, по повод кончината на журналиста Нери Терзиева.

„Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери – винаги усмихната и готова да помогне на всеки. За съжаление, пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба!

Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!“, пише Петър Стоянов.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева бе негов прессекретар. Тя продължи да се грижи за имиджа му и след това. До края си Нери Терзиева пишеше във фейсбук профила си за Петър Стоянов. Дори последният й пост бе за него. На 31 май тя цитира негови думи за Северна Македония пред btv. Предишните дни в профила й имаше много публикации за 70-годишнината на бившия ни държавен глава.

Поклон пред паметта й!

Източник: 168chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html