вторник, 30 април 2024 г.

Петков: Задачата е от 1 юли да имаме нов бюджет

Снимки: интернет

До края на този месец актуализацията на бюджета трябва да се случи, така че от 1 юли да имаме нов бюджет. Това е задачата, която всички ще гоним, заяви преди началото на правителственото заседание министър-председателят Кирил Петков, предаде БТА.

Той информира, че днес вицепремиерът Калина Константинова ще представи на оперативно заседание на кабинета доклад относно преместването на украинските граждани.

Министър-председателят съобщи още, че имаме дерогация за руския петрол до края на 2024 година, днес тя трябва да се финализира в Брюксел. „Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва цената на горивото“, каза Петков.

Той информира още, че днес кабинетът ще обсъди нормативните изисквания за Плана за възстановяване, които изискват 22 мерки до края на годината. Трябва всяко едно министерство да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от ЕС, да дойдат навреме с правилните реформи, каза Кирил Петков.

Източник: vesti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html