събота, 4 май 2024 г.

ИТН и БСП отхвърлят българската версия на „Магнитски“

Снимки: интернет
Абсолютен фашизъм! Така депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов коментира разпространения в публичното пространство проект на български закон „Магнитски“, писан от експерти от министерствата на финансите и на правосъдието.
Такъв проект не е обсъждан с ИТН, не сме го виждали и не ни е изпращан, заявиха депутатите на Слави.
Малко по-късно Румен Гечев и Георги Свиленски от БСП коментираха, че са разбрали от медиите за подобен закон. Това, което е представено е недопустимо, отсече Свиленски. И двамата бяха категорични, че е нямало дискусия в коалицията за подобен закон.
ИТН бяха още по-крайни: „Ако въобще това е минало през мозъка на някой извратен политик, това е абсолютен фашизъм“. Това заяви на специална пресконференция Станислав Балабанов. Той каза, че битката на всички е била срещу бухалките, но сега явно се подготвят нови.
„Надявам се само да е обсъждано във въздуха и да не е приложимо, така без съд и присъда не може“, добави Балабанов.
И в днешния дневен ред на МС под номер 31 е точката за Национален план за приемане на еврото. „Тя не съществува в дневния ред, разпратен до медиите“, оповести Любомир Каримански. Румен Гечев от БСП също каза, че подобна припряност е необяснима и това е важна национална тема, по която трябва да има единодушие.
Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html