неделя, 5 май 2024 г.

Бесният Тити Папазов: Този път няма да простя!

Снимки: НБЛ
Треньорът на баскетболния „Левски“ Константин Папазов даде емоционална пресконференция след решение на федерацията да присъди три служебни загуби на „сините“ и да ги изхвърли от борбата за титлата в плейофите през настоящия сезон.
Повод за това бе липсата на платена такса за лицензиране на крилото на шампионите Йордан Минчев, за което от „Левски“ твърдят, че не са били уведомени в срок.
Папазов определи това като „изключително арогантна постъпка на хората от федерацията“ и се закани, че този път няма да прости и заплаши със съд.
Баскетболният специалист бе изключително емоционален, разказа за трудностите, които е преживял, за да спаси клуба и подчерта, че с решението на федерацията категорично е бил разбит митът, че Константин Папазов дърпа конците в родния баскетбол.
Специалистът на няколко пъти получи крампи в крака при резки движения на стола.
„Бях убеден, че няма да се насълзявам. Днес е денят на спасението на българския баскетбол. Асен е олицетворение на отбора на „Левски“, който в последните четири месеца не е получавал заплати. Не знам някой някъде да е плакал, да е бил против клуба. Баскетболистите на Левски са 15 на брой и смятам, че само Левски може да постигне такова нещо. Това е феномен, както е феномен цялостното поведение на играчите. Аз вчера осъзнах, колко съм улегнал и забравил истинската битка. Вчера може би изненадващо и за моите играчи, аз бях готов да простя. Не Асен, а целият отбор беше категоричен, че това е подигравка и унижение. Каквото и да се случва, накрая винаги аз съм отстъпвал.
От снощи се разби поредният мит в българския баскетбол. Трябваше да минат много години, за да се докаже, че българският баскетбол не се командва от Тити Папазов, а от Елеонора Рангелова. Тя мисли единствено и изцяло за своето присъствие на европейските терени, което си е заслужила явно.
Изключителна пошлост, мерзост и елементарщина е да изчакаш Тити да остане сам и тогава да си развяваш сам… Не, господа, вие трябваше да бъдете толкова принципни към Тити и към „Левски“, когато рафинерията е зад „Левски“. Защо тогава нямахте честта и достойнството да искате правдата? Защото тогава бяхте наведени, свикнали сте да бъдете наведени. Аз обаче не съм сам, а с истината зад гърба си“, заяви Папазов и обяви, че ще се кандидатира з апрезидент на БФБ. „Получих толкова много покани да поема федерацията, че от нещастието станах щастлив. Компромиси повече няма да правя. Тези, които са виновни, ще платят с това, че са хрантутници на българския баскетбол. В последните 20 часа се радвам на народната любов. Благодаря на всички адвокати, които са готови. Доста се обадиха да водя тази битка“, каза след това Тити.
Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html